Oorsmeer in een optimale samenstelling beschermt de oren van honden en katten tegen stof, vuil en bacteriën. Daarnaast houdt oorsmeer het trommelvlies soepel. Wanneer de samenstelling afwijkt kan dit echter ook nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Veel honden en katten lijden aan een accumulatie (ophoping) van oorsmeer in de gehoorgang.

De meest voorkomende oorzaken van oorsmeerophoping:

  • Een zeer harige of smalle gehoorgang verhindert de natuurlijke stroming van het oorsmeer.
  • Infecties door pathogenen verhogen de productie van oorsmeer .
  • Intolerantie van voeding en allergieën leiden tot een verhoogde productie van oorsmeer.

Als de oren niet op tijd worden schoongemaakt, kan het oorsmeer zich mengen met dode huidcellen en vuil. Het wordt dan een voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en mijten. Een jeukende of pijnlijke oorontsteking is dan vaak het gevolg.

Voorkomen van oorontsteking bij honden en katten begint met het regelmatig inspecteren en reinigen van de oren. Daarnaast wordt het gebruik van een, speciaal voor huisdieren ontwikkelde oorreiniger aangeraden. Vele dierenartsen raden aan een oorreiniger te gebruiken die:

  • vrij is van chemische ingrediënten
  • géén alcohol bevat. Alcohol doodt weliswaar de bacteriën in het oor, maar prikt en irriteert de gehoorgang

DermaOtic
DermaOtic is een pH-neutrale oorreiniger uit de Derma-Prescription lijn met een reinigende en desinfecterende werking, zonder dat het de huid irriteert. Het kan zowel preventief als curatief worden ingezet, bijvoorbeeld voor een goede hygiëne en verzorging van de uitwendige gehoorgang of ter ondersteuning van een behandeling tegen oorontsteking.

 

Informatiebrochure DermaOtic

Volledige productlijn Derma-Prescription huidverzorgingsproducten
Klik op de brochure om deze te openen

 
 

DermaOtic werkt zeer effectief tegen oorsmeer en laat de gehoorgang schoon en droog achter. De combinatie van melkzuur, salicylzuur en essentiële vetzuren normaliseren de huid in de gehoorgang en remmen de groei van ongewenste micro-organismen. Tegelijkertijd bevordert het de regeneratie van de bovenste beschermende laag van de huid in het oor.

Voordelen van gebruik van DermaOtic:

  • Verteerd organisch materiaal als oorsmeer
  • Reinigt zonder de gehoorgang te irriteren
  • Bevat geen parfum of alcohol
  • Handig in gebruik door zijn efficiënte verpakking

Ingrediënten van DermaOtic: Melkzuur, ureum, glycerol, salicylzuur & essentiële (ingekapselde) vetzuren

Inhoud: 125ml
Geschikt voor: honden en katten

Voor meer informatie over DermaOtic en het gebruik hiervan, klik op bovenstaande afbeeldingen, kijk onderstaande video of neem contact op via ons contactformulier. Kijk op www.zoolac.nl voor de aanschaf DermaOtic