Duiven en vogels virkon

Klik op de brochure om deze te openen.

Virkon™S bij PapegaaienVirkon S 1Kg verpakking

Desinfecteren na een besmettelijke ziekte:
Wanneer je vogel een besmettelijke ziekte heeft gehad en daar eventueel aan is overleden is het van het grootste belang om de kooi en de omgeving waarin de vogel heeft gezeten goed te desinfecteren alvorens er weer een andere vogel geplaatst wordt.
Gebruik hiervoor bijv. Vikon®S voor het reinigen van alle harde delen. Gooi alles weg wat niet goed gereinigd/gedsinfecteerd kan worden.
Nadat de kooi, de zitstokken, het speelgoed en eigenlijk alle materialen waar de papegaai mee in aanraking komt grondig gereinigd zijn is het aan te raden om te desinfecteren.
Het middel Virkon®S is hiervoor uitermate geschikt.
Virkon®S dient te worden gebruikt in een 1%-oplossing dat wil zeggen 10 gram op 1 liter water.
De kooi en andere grote delen kan je grondig met de oplossing borstelen, kleinere delen zoals speelgoed en voerbakjes kan je in een emmer met Virkon®S oplossing laten weken.
Laat het desinfectiemiddel enige tijd inwerken en spoel daarna met schoon water.
Desinfecteren na een besmettelijke ziekte:
Wanneer je vogel een besmettelijke ziekte heeft gehad en daar eventueel aan is overleden is het van het grootste belang om de kooi en de omgeving waarin de vogel heeft gezeten goed te desinfecteren alvorens er weer een andere vogel geplaatst wordt. Gebruik hiervoor bijv. Vikon®S voor het reinigen van alle harde delen. Gooi alles weg wat niet goed gereinigd/gedsinfecteerd kan worden.

papegaai virkon