Pluimvee Virkon

Informatiebrochure Virkon™S in de pluimveehouderij – Hygiënemaatregelen/biosecurity
Klik op de brochure om deze te openen

 
 
 
 


Virkon Aviaire influenza

Informatiebrochure Virkon™S tegen Aviaire influenza – Hygiënemaatregelen/biosecurity
Klik op de brochure om deze te openen

 
 
 


Virkon™S bewezen effectief tegen Aviaire Influenza (vogelgriep):

Klik hier voor testresultaten van de effectiviteit van Virkon™S tegen H1N1

Klik hier voor testresultaten van de effectiviteit van Virkon™S tegen H5N1

Klik hier voor testresultaten van de effectiviteit van Virkon™S tegen H5N1 & H9N2

Klik hier voor meer informatie over de effectiviteit van Virkon™S tegen H5N1 & H9N2


Bij vragen kunt u ten alle tijden contact opnemen via de telefoon of ons contactformulier.

De beste formulering – Toonaangevend op het gebied van Biosecurity.

Toen Virkon®S werd ontwikkeld in 1986 was het al het meest geavanceerde ontsmettingsmiddel van die tijd. Het was een van de eerste ontsmettingsmiddelen welke werkt op basis van een oxiderend systeem. Virkon®S blijft toonaangevend op het gebied van biosecurity bij pluimveebedrijven, het is reeds bewezen effectief tegen meer dan 500 ziekteverwekkende organismen.
Al meer dan 25 jaar bepaald Virkon®S nieuwe maatstaven in veel belangrijke aspecten van biosecurity, van verbeterde toepasbaarheid en veiligheid, tot bewezen werkzaamheid en flexibiliteit. Voeg daarbij de uitstekende stabiliteit en een lange houdbaarheid van het op poeder-gebaseerde desinfectiemiddel, en het is duidelijk waarom overheden over de hele wereld Virkon®S gebruiken voor noodgevallen zoals de bestrijding van besmettelijke dierziekten.
Virkon®S is oorspronkelijk ontwikkeld door Antec International welke specifiek is ingegaan op de praktische bioveiligheidseisen van de hedendaagse landbouw en veehouderij. Antec had al vroeg ontdekt dat virussen de grootste bedreiging vormen voor een gezonde veestapel.
De formulering van Virkon®S maakt gebruik van de krachtige eigenschappen van op peroxy-gebaseerde chemie, om een breed spectrum van werkzaamheid te garanderen waarbij de focus ligt op virale ziekteveroorzakende organismen.
Virkon®S neemt het voortouw als het gaat om biosecurity bij pluimveebedrijven vanwege zijn breed spectrum van effectiviteit en het ontdekken van deze baanbrekende technologieën. DuPont heeft Antec in 2003 overgenomen.

Wereldwijd geselecteerd door overheden.

Virkon®S is een wetenschappelijke doorbraak met prestatie eigenschappen die zijn gedefinieerd volgens bioveiligheidsnormen. Het is dan ook niet verrassend dat Virkon®S wordt geselecteerd door organisaties (FAO) en regeringen wereldwijd om bioveiligheid te garanderen en Emergency Disease Control (EDC) te
ondersteunen. De Australische en Nieuw-Zeelandse regering AUSVETPLAN is waarschijnlijk de beste EDC referentiebron. Virkon®S blijft het enige merk ontsmettingsmiddel welke wordt genoemd in het AUSVETPLAN 2008, waarin staat dat “Virkon®S een modern ontsmettingsmiddel is met uitstekende virusdodende eigenschappen.”

> Bewezen effectief tegen 500 virus-, bacterie- en schimmel-stammen.
> Bewezen effectief tegen o.a. Mond- en Klauwzeer(MKZ), PRRS virus, PCV2, Salmonella en Campylobacter
> Krachtig, snelwerkend, flexibel, breed spectrum voor het bevorderen van Biosecurity

Wetenschappelijk bewezen.

Onafhankelijk getest, breeD spectrum van effectiviteit. Er zijn miljoenen geïnvesteerd in onderzoek naar effectiviteit en veiligheid, Virkon®S is onderworpen aan een groot aantal studies om de effectiviteit te bevestigen tegen de OIE lijst A ziekten, waaronder Newcastle disease en hoog pathogene aviaire infl uenza. Voor Salmonella, zijn studies gedaan om te bevestigen dat Virkon®S zeer effectief is tegen vijf heersende stammen die verantwoordelijk zijn voor voedselvergiftiging.
Het brede spectrum van effectiviteit van Virkon®S heeft onafhankelijk bewezen effectief te zijn tegen:
> meer als 100 virusstammen in 22 virus families,
> meer dan 400 bacteriestammen,
> meer dan 60 schimmelstammen,
onderzoeken zijn uitgevoerd met verschillende contacttijden, temperaturen en verschillende hoeveelheden organische vervuiling.

Geformuleerd voor een krachtig breed spectrum van effectiviteit.

Geformuleerd om de problemen van het smal spectrum en beperkte activiteit van andere ontsmettingsmiddelen te overwinnen, Virkon®S deactiveert en bestrijdt doelorganismen door breed spectrum, niet selectieve oxidatiereacties.
In tegenstelling tot andere desinfecterende chemicaliën, zoals aldehyden, veroorzaakt Virkon®S geen specifi ek toxicologisch effect en is het bewezen in staat om ziekteverwekkers in slechts enkele seconden te doden.

Bewezen effectief van laboratorium tot in de landbouw.

Bewezen effectiviteit in de landbouw biedt veehouders geruststelling en de wetenschap dat het product effectief is in boerderij-omstandigheden, waar lage temperaturen en aanwezigheid van organische vervuiling een probleem
vormen voor veel andere desinfectiemiddelen.
Er zijn praktijkonderzoeken uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) Centrum voor Epidemiologie en de diergezondheid, hierbij hebben de onderzoekers bevestigd dat Virkon®S 100% effectief is tegen het Newcastle Disease virus.

De gouden standaard voor ontsmettingsbakken vanwege zijn snelle werking.

Onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat vele soorten ontsmettingsmiddelen niet geschikt zijn voor ontsmettingsbakken vanwege de lange vereiste contacttijd. Onderzoekers aan de Indiana Purdue University in de VS vergeleken de prestaties van zes verschillende soorten desinfectiemiddelen6 en alleen de QAC desinfecteerde voldoende, maar vereist vijf minuten inwerktijd bij het ontsmetten van de laarzen.
Echter, wanneer Virkon®S werd geëvalueerd onder vergelijkbare omstandigheden, werd effectieve desinfectie bereikt na reiniging van de laarzen in slechts 30 seconden5. De studie bevestigde dat Virkon®S een effectieve desinfectie bereikt in zeer korte tijd, bij lage temperaturen in aanwezigheid van organische vervuiling.

Niet alle ontsmettingsmiddelen zijn hetzelfde

Er zijn grote investeringen gedaan in het verhogen van de prestaties, veiligheidsonderzoek en internationale productregistraties. Als gevolg hiervan heeft Virkon®S een uitgebreid databestand aan bewijsmateriaal waaruit blijkt dat het werkzaam is tegen meer dan 100 virusstammen in 22 virale families; meer dan 400 soorten bacteriën en meer dan 60 soorten schimmels, allen bij verschillende contacttijden, temperaturen en een verschillend niveau van organische vervuiling. Deze uitgebreide database verzekerd pluimveehouders van een uitstekende werkzaamheid en bewezen effectiviteit.

Voor het onder controle houden van pathogenen die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken

Vanwege de strenge EU-wetgeving inzake Salmonella en Campylobacter controle voor de pluimveehouderij, is Virkon®S opnieuw geëvalueerd door Wageningen Universiteit in Nederland, om concreet in te gaan op de EU-wetgeving. De nieuwste EN 1656 Salmonella en Campylobacter studies bevestigden dat Virkon®S uitstekende resultaten behaald in een oplossing van 1:100 en 1:200 tegen de meest voorkomende Salmonella-stammen die verantwoordelijk zijn voor voedselvergiftiging, S. enteritidis, S. typhimurium, S. virchow, S. infantis and S. hadar, and Campylobacter jejuni.

Niet nodig om af te wisselen

Onafhankelijke studies hebben aangetoond dat Virkon®S de ontwikkeling van resistentie en kruisresistentie niet in de hand helpt, in tegenstelling tot de meeste andere desinfectiemiddelen. Het is dus niet nodig om Virkon®S af te wisselen met andere desinfectiemiddelen2,3.

Superieur veiligheidsprofiel.

Er zijn grote investeringen gedaan voor het verhogen van de veiligheid van Virkon®S voor gebruikers. De evaluatie toont aan dat Virkon®S niet corrosief is voor de huid en geen overgevoeligheid veroorzaakt. De normale gebruiksconcentratie 1:100 (1%) is niet irriterend voor de huid en de ogen en veroorzaakt geen overgevoeligheid.

Bewezen effectief bij lage temperaturen

Het is belangrijk voor het dagelijks gebruik dat een desinfectiemiddel ook bij lage temperaturen goed functioneert. Het is bekend dat de werkzaamheid van ontsmettingsmiddelen kan afnemen als de temperatuur daalt en het is aangetoond dat de prestaties van formaldehyde afnemen wanneer de temperatuur wordt verlaagd. De verminderde werking van ontsmettingsmiddelen op basis van QAC op het PRRS-virus bij lage temperaturen is ook aangetoond. Virkon®S blijkt onverminderd effectief tegen virussen bij een temperatuur van 4°C.

Biosecurity in een enkele verpakking.

Virkon®S biedt veehouders een zeer handig multifunctioneel bioveiligheidsysteem, een alles in één pakket voor een breed scala van toepassingen:
> oppervlakken
> materialen
> voertuigen
> lucht-desinfectie
> desinfecteren van watersystemen

Ondersteund de anitbioticareductie

Overheden zoeken naar alternatieven voor antiobiotica om te voorkomen dat antibioticaresistentie bij mensen toeneemt. Veehouders moeten hun biosecuritymaatregelen verbeteren in verband met de gerichte wetgeving om het gebruik van preventieve antibiotica in de voedselketen te verminderen. Bewezen werkzaam tegen een breed scala van ‘real life’ uitdagingen op het gebied van biosecurity tegen zowel virussen als bacteriën. Virkon®S voldoet aan de strengste eisen en verslaat de concurrenten waar het gaat om de bestrijding van virussen en bacteriën. Het desinfectiemiddel dat door veel overheden wordt geselecteerd gaat voorop in de strijd op het gebied van biosecurity.
Desinfectie van oppervlakken en materialen.
Oppervlakte desinfectie Gebruikersconcentratie Toepassing
Routinematig desinfecteren van oppervlakken, vloeren, hout en beton 1:100 (10 gram Virkon®S per liter water) Gebruik een hogedrukspuit of andere mechanische sprayer, en gebruik 300ml Virkon®S oplossing per m2.

Gebruikerstabel voor oppervlakte desinfectie.
Om het totale te desinfecteren oppervlak te berekenen, inclusief de muren en plafonds, neemt men het totale vloeroppervlak en vermenigvuldig het met 2,5*.

gebruikerstabel virkons
1. Bepaal de hoeveelheid oplossing die u nodig heeft.
2. Bereken de juiste hoeveelheid Virkon®S poeder om de gewenste oplossing te bereiken.
3. os het Virkon®S poeder op in het water
4. Gebruik een hogedrukspuit of andere mechanische sprayer, en gebruik 300ml Virkon®S oplossing per m.2
*Dit is slechts een indicatie.