Varkens Virkon

Informatiebrochure Virkon™S in de varkenshouderij – Hygiëne/biosecurity maatregelen
Klik op de brochure om deze te openen

 

 

 


ASF Virkon biosecurity

Informatiebrochure Virkon™S tegen Afrikaanse varkenspest (ASF) – Hygiëne/biosecurity maatregelen
Klik op de brochure om deze te openen

Ontsmetting en reiniging in de varkenshouderij

 

 


Virkon™S in de varkenshouderij

Vermindering van porcien circovirus type 2 (PCV-2) besmettelijkheid na behandeling met zeven verschillende ontsmettingsmiddelen, in een oplossing in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant, of 3 procent natriumhydroxide. Pijlen geven de tijd van volledige inactivatie van PCV2 door bepaalde ontsmettingsmiddelen.

virkon vs pcv2


Virkon™S voor betere Salmonella controle bij routine desinfectie.
Virkon™S is opnieuw geëvalueerd door Wageningen Universiteit
om tegemoet te komen aan de nieuwe EU regelgeving voor Salmonella controle. De resultaten uit deze test bevestigde de effectiviteit van Virkon™S 1% en 0,5% bij een temperatuur van 10°C tegen de 5 door de EU aangewezen te controleren Salmonella typen (Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Salmonella virchov, Salmonella infantis en Salmonella hadar). Een eerder onderzoek (2003) met eenzelfde testprotocol beweest al de effectiviteit van Virkon™S tegen Salmonella paratyphi B biovar. Java. Voor het volledige artikel, klik hier.


Artikel: Betere hygiëne, betere resultaten “echt overstag; geen middenweg!”
“Robert van Hoek heeft in Rosmalen een gesloten varkensbedrijf met 200 zeugen. Vorig jaar kreeg hij de kans deel te nemen aan een proef. De proef toonde aan dat de juiste mix van reiniging- en desinfecteermiddelen in combinatie met de juiste protocollen, leidt tot een hogere gezondheidstatus en betere technische resultaten.” Voor het volledige artikel, klik hier of lees het in het “Coppens Contact”.


Bij vragen kunt u ten alle tijden contact opnemen via de telefoon of ons contactformulier.