Een ziekte-uitbraak kan beginnen bij één enkel dier, plant, of vis en verspreid over een hele boerderij, kas, of aquacultuur systeem.VirkonS verpakkingen Nederland

De geformuleerde, breedspectrum werkzaamheid van Virkon ™ desinfectiemiddel technologieën kunnen u helpen om insleep van ziekteverwekkende organismen te voorkomen en te bestrijden. In combinatie met het juiste protocol biedt Virkon®S de beste bescherming tegen de belangrijkste ziekteverwerkkers.

Unieke Chemie

De chemie van Virkon™S was een doorbraak in 1986 en blijft tot op de dag van vandaag de leider op het gebied van desinfectie.

Virkon™S desinfectiemiddel is effectief tegen meer dan 500 ziekteverwekkende virussen, bacteriën en schimmels. De combinatie van effectiviteit, biosecurity, eenvoud en de veiligheid voor de gebruiker, dieren en het milieu maakt Virkon uniek en mede hierdoor wordt het wereldwijd gebruikt door particulieren, organisaties en overheden.

Het gebruik van VirkonS is in de loop der jaren sterk ontwikkeld en uitgebreid naar verschillende sectoren vanwege de prestaties en veiligheidsrapporten. Een aanzienlijk aantal studies ondersteunen nu label claims tegen een aantal van de meest schadelijke en ziekteverwekkende pathogenen waaronder het hoogpathogene aviaire influenza (vogelgriep), mond- en klauwzeer (MKZ), en Porcine epidemic diarrhea virus (PEDV).

Virkon™S: De doorbraak die Biosecurity opnieuw definieert

Al meer dan drie decennia lang is de baanbrekende formulering van Virkon™S boeren en veehouders in staat gesteld hun bioveiligheidseisen en hulpdiensten ziekte-uitbraak situaties vertrouwen beheren.

Al ruim drie decennia lang helpt de baanbrekende formulering van Virkon™S veehouders en boeren om hun Biosecurity maatregelen op een betrouwbare en effectieve manier uit te voeren zodat ze de uitbraak van ziekten kunnen voorkomen of bestrijden.

Eenvoudige toepassing

Complexiteit van het product voorbereiding, toepassing en het gebruik kunnen de kosten verhogen, verwarren werknemers, en zijn een belangrijke belemmering voor effectieve biosecurity maatregelen. Virkon™S is zorgvuldig ontworpen voor eenvoudig en systematisch gebruik in alle sectoren van de veehouderij tot in het laboratorium.

  • Biosecurity in één enkele verpakking voor oppervlaktes, uitrusting, voertuigen, lucht desinfectie en desinfectie van watersystemen
  • Gemakkelijk op te slaan en te vervoeren, per spoor, zee en via het luchtruim zonder beperkingen. Hierdoor kan worden bespaart op de transportkosten.
  • Geen noodzaak om af te wisselen, het unieke werkingsmechanisme van Virkon™S voorkomt resistentie van pathogene organismen, hierdoor hoeft er niet te worden afgewisseld met andere desinfectiemiddelen.

Bezoek ook onze website: www.virkon.nl

VirkonS 10 kg


Virkon®S heeft succesvol de registratieprocedure van het Ctgb doorlopen. Het Ctgb heeft dit desinfectiemiddel toegelaten en het volgende N-nummer toegekend: 13676 N
De toelating is als biocide, in Nederland worden desinfectiemiddelen beoordeeld als biocide en moeten voldoen aan hiervoor vastgestelde Nederlandse en Europese regels voor wat betreft effectiviteit, toxiciteit, milieu en opslag.

Waarom Virkon™S? , 10 redenen:

1. Virkon®S is opnieuw geëvalueerd voor het verhogen van de de bioveiligheid en gaat voorop in de strijd tegen ziekte uitbraken.
2. Wereldwijd goedgekeurd en aanbevolen door overheden voor het bestrijden van de belangrijkste ziekten zoals mond-en klauwzeer, vasiculaire varkensziekte, Aviaire Influenza, Newcastle Disease, en nog vele andere.
3. Uitstekende eigenschappen. Het enige merk ontsmettingsmiddel in het prestigieuze Australische AUSVETPLAN genoemd als: “Virkon®S is een moderne desinfectiemiddel met uitstekende virusdodende eigenschappen.”
4. Het ultieme voetdip ontsmettingsmiddel. Virkon®S doodt pathogenen tien keer sneller dan de naaste concurrenten, zelfs bij lage temperaturen en in aanwezigheid van organische vervuiling. [Ref.]
5. Bewezen effectief in alle sectoren van veehouderij tot in het laboratorium. Onafhankelijk bewezen zeer effectief te zijn in veldproeven tegen de meest ernstige bedreigingen voor vee – de virussen.
6. Geen noodzaak om Virkon®S af te wisselen met andere desinfectia. Onafhankelijk getest voor het reduceren van potentiële besmettelijkheid van resistente Salmonella super-stammen.
7. Superieure veiligheid. Het superieure veiligheidsprofiel zorgt ervoor dat Virkon®S handig is voor gebruikers en weinig beperkingen heeft in het gebruik.
8. Milieu-profiel. Virkon®S is ontwikkeld met ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun vermogen om op natuurlijke wijze te worden afgebroken in het milieu.
9. Gemakkelijk voor transport en opslag. Virkon®S kan gemakkelijk en snel worden vervoerd via de weg,spoor,zee of in de lucht zonder extra eisen voor transport of opslag.
10. Bioveiligheid in een enkele verpakking. Een zeer handige breed spectrum bioveiligheidsysteem, alles in een verpakking voor het desinfecteren van oppervlakken, apparatuur, voertuigen, lucht desinfectie, watersystemen.

[ref.] Amass SF et al. Evaluation of the efficacy of a peroxygen compound, Virkon®S, as a boot bath disinfectant. J Swine Health Prod 2001;9(3):121-123

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Bekijk de 10 Redenen om Virkon te gebruiken


Schoeisel ontsmettingsbak

Virkon® S is uitermate geschikt voor schoeiseldesinfectie vanwege zijn snelle werking.

schoeiselontsmettingresize