honden en katten virkon

  • Effectief tegen Virussen, Bacteriën en Schimmels(zie tabel)
  • Ideaal voor het reinigen en ontsmetten in één stap
  • Veilig in gebruik
  • Makkelijk in gebruik
  • Kan gebruikt worden met een dweil, doek , spons of spray

Het grootste risico op besmetting bij honden of katten, komt via andere honden of katten. Dit kan dmv direct contact of via besmette oppervlakken, dekens, eet- en drinkbakken maar ook dmv contact met het kennelpersoneel zelf.

Daarom is het belangrijk dat dierenpensions erop aandringen dat de dieren zijn gevaccineerd.
Medicatie is beschikbaar voor vele dierziekten ,maar geeft geen volledige bescherming tegen de ziekte veroorzakende organismen.
De risico’s nemen toe bij stresssituaties, bijv. wanneer een aantal dieren bij elkaar wordt gebracht in een vreemde omgeving.
Het gebruik van het breed spectrum ontsmettingsmiddel Virkon®S is van essentieel belang om verspreiding van ziektes te voorkomen.

honden en katten

Unieke Formulering

De formulering van Virkon®S is uniek. Geen enkel ander ontsmettingsmiddel heeft dezelfde krachtige samenstelling of een dergelijke uitgebreide portfolio van data mbt effectiviteit en veiligheid. In termen van effectiviteit, heeft Virkon® S in onafhankelijke tests bewezen zeer effectief tegen meer dan 100 virusstammen in 22 virus families , 400 bacteriesoorten en meer dan 100 soorten schimmels . Deze lijst van bewezen werkzaamheid bevat o.a het Canine parvovirus, Kattenleukemie virus, Salmonella , E.colo en het van dierlijke oorsprong MRSA.

Bijzonder veilig voor gebruikervirkon hond

Virkon®S is makkelijker in gebruik en heeft minder beperkingen dan veel andere desinfecterende producten. Ook is het niet geclassificeerd als schadelijk, het veroorzaakt geen overgevoeligheid in zowel poedervorm als in gebruiksoplossing, in overeenstemming met EU-criteria (1999/45/EG) .

Toepassingen

Virkon®S kan makkelijk worden toegepast met een dweil, doek, spons of spray . Virkon®S is ideaal voor het in één stap reinigen en desinfecteren van harde oppervlakken en apperatuur, vloeren, wanden en kooien, voer en waterbakken en speelgoedin kennels.

Efficiëntie

Virkon®S is onafhankelijk bewezen zeer effectief tegen een breed spectrum van virale, bacteriële en schimmel veroorzaken organismen die bij katten en honden van invloed zijn, met inbegrip van :

Katten Honden

kattenleukemievirus(FeLV)

Feline calicivirus(FCV)

Feline infectieuze peritonitis(FIP)

Feline Immunodeficientie Virus of kattenaids(FIV)

Feline parvovirus (FPV)

Feline Poxvirus Infectie

Feline rhinotracheïtis virus

Microsporum Canis (ringworm)

Kennelhoest(Bordetella bronchiseptica bacterie)

Canine Parvovirus

Canine Distempervirus (hondenziekte)

Canine Adenovirus (Leverziekte)

Canine Herpesvirus (CHV)

Ringworm (trichophyton)

virkon katje virkon hondje