Goede hygiëne in het ziekenhuis is van cruciaal belang voor de preventie van infecties in ziekenhuizen.
Behalve het gebruik van de juiste middelen is het van belang dat het personeel over voldoende kennis beschikt om er zeker van te zijn dat desinfectie op een goede manier wordt uitgevoerd.
hygiene in het ziekenhuis
Virkon™S in ziekenhuizen
Virkon™S wordt gebruikt in het ziekenhuis voor infectiebestrijding en kent hierbij twee verschillende toepassingen:
  • Ontsmetting van herbruikbare medische hulpmiddelen zoals endoscopen en echografie sondes.
  • Reiniging en desinfectie van oppervlakken in de omgeving van patiënten, klinische gebieden, apparatuur en ontsmetting van resten van lichaamsvocht .
Virkon™S
Virkon™S is vooral effectief voor het ontsmetten en infectiebestrijding van virussen zoals het norovirus en is effectief voor routinematige ontsmetting van omgevingen waar Methicilline Resistente Staphylococcus aureus(MRSA) bacteriën infecties kunnen veroorzaken.
Kenmerken
Virkon™S is een toonaangevend ontsmettingsmiddel dat gebruikt wordt door vele professionals, die het gebruiken vanwege de effectiviteit en veiligheid. Virkon™S is een desinfectiemiddel met een unieke gepatenteerde formule en een onovertroffen spectrum van werkzaamheid. Virkon™S is zeer veilig in gebruik voor mens, dier en milieu.
Hoe Virkon werkt
De reactie die ontstaat tussen de verschillende elementen van het desinfectiemiddel is een cyclus die gebasseerd is op de redoxpotentiaal (rH-waarde).
Het KMPS complex (Kaliummonopersulfaat Triple Zout of Oxone) is een krachtige oxidator die met de natriumchloride reageert in de formule wanneer Virkon®S poeder wordt opgelost in water, het zorgt voor het vrijkomen van vrije zuurstofradicalen (Cl°, OH° en O°) (de zg. Haber-Weiss reactie)
Werking VirkonS
De voordelen
Deze reactie leidt tot formatie van de meest effectieve zuurstof radicalen voor membranen, enzymen en prokaryotische organismen. Dit leidt tot de massieve productie, van homogene oxiderende cel-type radicalen.
Ze hebben een korte levensduur en breken af tot H2O en O2, het heeft geen residuewerking en is niet schadelijk voor het millieu. Er zijn geen bewijzen van bacteriële resistentie voor de stoffen die vrijkomen bij Virkon®S, in tegenstelling tot de veel gebruikte ontsmettingsmiddelen (quaternaire ammoniumverbindingen / aldehyden).
Expertise
Virucide bij 1%, Bactericide en fungicide bij 1%. Getoetst volgens o.a. EN testen. Vikon™S is bewezen effectief tegen 20 virale families, meer dan 400 bacteriesoorten en meer dan 100 soorten schimmels. Virkon™S werkt ook bij lage temperaturen (4° C/ 10° C) gebasseerd op onderzoek volgens het EN 1656 protocol.
Virkon™S is veilig voor de gebruiker, dier en milieu. Oplossingen verdund tot 1% zijn niet-irriterend voor de huid, slijmvliezen en ogen. De oplossing heeft een kleur-indicator (roze oplossing – actief/ kleurloos – inactief).
INSTRUCTIES bij het opruimen van lichaamsvloeistoffen of spills.

1. Strooi Virkon™S poeder over de vloeistof.
2. Laat gedurende 3 minuten inwerken.
3. Schraap poeder-morsen mengsel in een veilige aansluiting.
4. Was en desinfecteer met 1% Virkon™S.

VirkonS HH

Meer informatie omtrent corrossiviteit Virkon™S:

corrosiviteit materialen Virkon