Iedere huisdier kan het overkomen; dunne ontlasting, ofwel diarree. Wanneer uw dier diarree heeft is dit opzich niet verontrustend. Diarree is een manier van het lichaam om lichaamsvreemde stoffen ten gevolge van bijvoorbeeld een buikvirus of voedselvergiftiging, te verwijderen. In veel gevallen gaat het vanzelf over. Dit is echter niet altijd het geval óf het kan lang duren voordat de ontlasting weer normaal is. Dit komt doordat de darmflora is verstoord en weer op balans gebracht moet worden. Omdat diarree dus in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door dysbacteriose (verstoorde darmflora) is het belangrijk om de darmflora te herstellen en daarmee terug in balans te brengen. Probiotica dragen bij aan de (weder)opbouw van de darmflora van uw huisdier.

Zoolac Multipaste
Zoolac Multipaste is een supplement in pastavorm die door de unieke samenstelling en breedspectrum werking een perfecte aanvulling is op Zoolac Propaste. De toevoeging van het kleimineraal zeoliet (Clinoptiloliet) en gistcelwandfragmenten zorgen voor stabilisatie van de spijsvertering en balancering van het bacteriële darmflora in het darmstelsel. Daarnaast worden vocht en schadelijke bacteriën en hun toxinen in de darmen gebonden.

 

Zoolac Multipaste
Informatiebrochure Zoolac Multipaste
Klik op de brochure om deze te openen
 
 

Zoolac Multipaste is ontwikkeld op verzoek van dierenartsen als alternatief voor Zoolac Propaste in uitzonderlijke situaties als acute dunne of waterige ontlasting, oftewel voor curatief gebruik, om nog sneller resultaat te behalen. Daarnaast wordt het geadviseerd wanneer er toxinen aanwezig zijn in de darmflora.

De uniek samenstelling van Zoolac Multipaste zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën de darmwand niet kunnen beschadigen, terwijl de goede bacteriën de schadelijke bacteriën aanpakken. Dit is een natuurlijk reactie die de groei van schadelijke bacteriën beperkt. Daarnaast wordt het actieve immuunsysteem gestimuleerd en zullen de dieren een betere weerstand opbouwen. De werkzaamheid van Zoolac Multipaste zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën geen resistentie kunnen ontwikkelen. Dit is vaak wel het geval met antibioticabehandelingen. De kracht van het effect is afhankelijk van de dosering maar zal ervoor zorgen dat de reeds bestaande microbioom vele malen groter wordt.

 

 

De werking van Zoolac Mulipaste
Informatiebrochure over de werking van Zoolac Multipaste
Klik op de brochure om deze te openen

 

 

Zoolac Multipaste kent verschillende toepassingen:

  • Preventief of curatief voor een betere spijsvertering en evenwicht in de bacteriële darmflora.
  • Preventief bij stresssituaties (bijv. verandering van leefomgeving of wisseling van het voer).
  • Curatief bij bijvoorbeeld een uitbraak van acute diarree, mede vanwege zijn snelle werking (meestal binnen enkele uren).
  • Ondersteunen na behandeling met orale antibiotica waarbij het evenwicht van de darmflora verstoord is.
  • Bij pasgeboren dieren met een steriele darm, voor het opbouwen van een gezonde natuurlijk bacteriële darmflora (met name in omgevingen met een hoge infectiedruk).
  • Curatief in geval van acute diarree als gevolg van dysbacteriose. Het zorgt voor een snel herstel en een consistente darminhoud.
  • Curatief in geval van acute diarree als gevolg van schadelijke bacteriën of toxines.

Zoolac Multipaste is een product op natuurlijke basis. Het kan daarom niet overgedoseerd worden.

 
 

Zoolac Propaste vs. Zoolac Multipaste
Informatiebrochure over de samenstelling en eigenschappen van Zoolac Propaste én Zoolac Multipaste
Klik op de brochure om deze te openen

 

 

Zoolac Multipaste is verkrijgbaar in 15ml, 32ml en 60ml verpakkingen.
Kijk voor meer informatie Zoolac Multipaste en Zoolac Propaste én over de aanschaf hiervan op www.zoolac.nl

Afbeelding: Zoolac® Productlijn