Iedere huisdier kan het overkomen; dunne ontlasting, ofwel diarree. Wanneer uw dier diarree heeft is dit opzich niet verontrustend. Diarree is een manier van het lichaam om lichaamsvreemde stoffen ten gevolge van bijvoorbeeld een buikvirus of voedselvergiftiging, te verwijderen. In veel gevallen gaat het vanzelf over. Dit is echter niet altijd het geval óf het kan lang duren voordat de ontlasting weer normaal is. Dit komt doordat de darmflora is verstoord en weer op balans gebracht moet worden. Omdat diarree dus in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door dysbacteriose (verstoorde darmflora) is het belangrijk om de darmflora te herstellen en daarmee terug in balans te brengen. Probiotica dragen bij aan de (weder)opbouw van de darmflora van uw huisdier.

Zoolac Propaste
Zoolac Propaste is een supplement in pastavorm met hierin een hoge concentratie probiotica. Het doel van het gebruik van Zoolac Propaste is het opbouwen en onderhouden van het natuurlijke evenwicht van de bacteriële flora in het maag-darmkanaal van (huis)dieren. Het stabiliseert de spijsvertering en balanceert de bacteriële darmflora door gebruik te maken van natuurlijk voorkomende bacteriën en het eigen immuunsysteem van het dier.


Zoolac Propaste

Informatiebrochure Zoolac Propaste
Klik op de brochure om deze te openen

 
 

De uniek samenstelling van Zoolac Propaste zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën de darmwand niet kunnen beschadigen, terwijl de goede bacteriën de schadelijke bacteriën aanpakken. Dit is een natuurlijk reactie die de groei van schadelijke bacteriën beperkt. De werkzaamheid van Zoolac Propaste zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën geen resistentie kunnen ontwikkelen. Dit is vaak wel het geval met antibioticabehandelingen.

Zoolac Propaste kent verschillende toepassingen:

  • Preventief of curatief voor een betere spijsvertering en evenwicht in de bacteriële darmflora.
  • Preventief bij stresssituaties (bijv. verandering van leefomgeving of wisseling van het voer).
  • Curatief bij bijvoorbeeld een uitbraak van acute diarree, mede vanwege zijn snelle werking (meestal binnen enkele uren).
  • Ondersteunen na behandeling met orale antibiotica waarbij het evenwicht van de darmflora verstoord is.
  • Bij pasgeboren dieren met een steriele darm, voor het opbouwen van een gezonde natuurlijk bacteriële darmflora (met name in omgevingen met een hoge infectiedruk).

Zoolac Propaste is een product op natuurlijke basis. Het kan daarom niet overgedoseerd worden.

 
 

Zoolac Propaste vs. Zoolac Multipaste
Informatiebrochure over de samenstelling en eigenschappen van Zoolac Propaste én Zoolac Multipaste
Klik op de brochure om deze te openen

 
 
 

Voor de bestrijding van diarree als gevolg van schadelijke bacteriën of gifstoffen/toxines is gebruik van Zoolac Multipaste aan te raden. Zoolac Multipaste onderscheid zich van Zoolac Propaste door de toevoeging van het kleimineraal zeoliet (Clinoptiloliet) en gistcelwandfragmenten die de schadelijke bacteriën, toxines en vocht in de darmen binden. Hierdoor is Zoolac Multipaste zeer geschikt voor curatief gebruik bij dunne of waterige ontlasting. Daarnaast wordt het geadviseerd wanneer er toxinen aanwezig zijn in de darmflora.

Zoolac Propaste is verkrijgbaar in 15ml, 32ml en 60ml verpakkingen.
Kijk voor meer informatie Zoolac Propaste en Zoolac Multipaste én over de aanschaf hiervan op www.zoolac.nl

Afbeelding: Zoolac® Productlijn